20year2

Fatma Akinci over 20 jaar A-Team:

“Daar zat ik, op mijn zolderkamer, te bellen en te faxen met bedrijven.”

Oprichter A-Team, Fatma Akinci is geboren en getogen in Eindhoven. Als kind wilde ze stewardess worden, totdat ze zelf een vlucht heeft meegemaakt en er achter kwam dat ze toch een beetje vliegtuigangst heeft.”

Fatma Akinci bij opening A-Team

Uiteindelijk koos Fatma voor een studie Commerciële Economie. “Ik had nog geen idee wat ik ermee wilde doen. Ik kon gewoon goed leren en mijn vader stimuleerde mij in die richting. Ik wilde me graag bewijzen voor hem; nog steeds eigenlijk. Hij overleed plotseling toen ik 18 was. Nog steeds doe ik de dingen waarvan ik weet dat hij trots op me zou zijn.”

Ondernemende moeder dankzij haar moeder

Ook met haar moeder heeft Fatma een sterke band. “Zij was de allerbeste en liefste oppas voor mijn tweeling, Rana en Kaan. Ze zijn inmiddels 21, maar toen ik startte met A-Team waren ze nog net geen 1 jaar. Zonder mijn moeder had ik het nooit gered om A-team op te zetten ”

“A-Team is echt mijn derde kind. Het doet me goed om terug te kijken op al die jaren en hoe ik heb gedurfd om zaken te ondernemen en hoe ik mezelf heb ontwikkeld. Ik kan gelukkig zeggen dat ik altijd eerlijk en open ben geweest tegen mensen. Geen loze beloftes en zorgen dat mensen vertrouwen in me hebben. Alleen zo kun je een gezond bedrijf opbouwen.”

Te veel energie

Na haar studie rolde Fatma in het bank en verzekeringswezen. “Ik had een leuke start op de arbeidsmarkt, als cliëntadviseur bij de Rabobank. Het was een fulltime baan, maar ik was jong en zat vol energie, dus verveelde ik me in de avonduren.”

“Mijn buurman stelde voor dat ik de facturatie voor zijn agrarisch loonbedrijf ging verzorgen, plus de uren van zijn personeel. Het was mijn eerste kennismaking met iets dat op uitzenden leek. Ik vond het leuk om te doen en zo ben ik in het uitzenden gerold.”

“Op mijn 22e schreef ik A-Team in bij de Kamer van Koophandel. 5 januari 2000, ik zal het nooit vergeten. Daar zat ik, op mijn zolderkamer, te bellen en te faxen met bedrijven die op zoek waren naar logistiek en productiepersoneel. Eén van mijn eerste klanten was Van Gend&Loos, herinner je je die nog?”

Goed samenwerken is geen doel, maar een gevolg!

Dit is waar A-Team voor staat! Wij bestaan uit een daadkrachtig team die elkaar goed aanvullen en iedere dag het beste uit zichzelf halen. Geen loze woorden, maar daden.. en veel werkplezier.

Elke dag is anders

“Ik haal nog iedere dag voldoening uit mijn werk. Elke dag is anders en dat maakt het zo leuk. De waardering die je krijgt van mensen die je aan een baan helpt is onbetaalbaar.”

“Ik heb veel persoonlijk contact met mijn klanten en elke dag ontmoet ik nieuwe mensen van allerlei culturen, nationaliteiten, opleidingen en interesses, ik vind dat verrijkend. Die constante veranderingen en wijzigingen in allerlei wetgeving en de administratieve rompslomp die dat met zich meebrengt is minder leuk, maar ja.”

“Met vallen en opstaan ben ik al bijna 19 jaar actief in de uitzendbranche. Heb vruchtbare jaren gehad, maar ook twee keer een crisis doorstaan. Ik wil de komende jaren mijn bedrijf vooral gezond houden en blijven investeren in de kwaliteit van onze dienstverlening.”

Ik dank al mijn klanten voor het vertrouwen dat ze in A-Team hebben.
Zonder hen en mijn team had ik deze mijlpaal niet gehaald!” – Fatma Akinci